Expositie in De Boswinkel van het Amsterdamse BosJoke Zonneveld                   met Aquarellen

 

in het Amsterdamse Bos     20 juni-16 september 2018

 

De Boswinkel is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 10.00 tot 17.00 uur.

De toegang is gratis. Adres: Bosbaanweg 5, 1182 DA Amstelveen


 

Wallenkanten

 

Zo’n 10 jaar geleden had ik een Time-out nodig en ik belandde dagelijks op de bankjes en vlonders in het Amsterdamse Bos rond de Poel. Daar raakte ik geïnspireerd door de wallenkanten en de kleuren van het water:

 

==   Het schel-schitterende blauw in het voorjaar

==   Het verzadigde groen in de zomer

==   Het donkere water tegen het geel van het riet

==   De zacht blauwige ondergestoven ijsvloer in de winter

 

Elk seizoen zijn eigen wallenkant.

 

Verkeerd papier bestaat niet

 

Daarnaast had ik “verkeerd” papier besteld, wat veel weg heeft van patat-zakjes papier. Totaal niet geschikt om te aquarelleren dacht ik, en toch probeerde ik het.

 

Want ik ben van het experimenteren en lef hebben. Regels zijn er alleen om de uitersten er van op te zoeken. En het pakte goed uit, daar getuigen de  5 schilderijen van.

 

Papier variatie

 

Ik werk graag met meerdere soorten materialen en papier om tot collages, vlechtwerken, toevoegingen en afdrukken te komen. Overige toevoegingen als krijt, houtskool, zand, zout, kleurpotloden en mijn “geheime middelen” geven mijn werken een eigenzinnige toets.


 

Vriendschap sluiten met Aquarel

 

Ik zeg altijd:

"Met aquarel moet je vriendschap sluiten, want het is een eigenwijze verfsoort.

En zo heeft aquarelverf een goede vriendin voor het leven aan mij, want eigenwijs, dat ben ik ook!" 

 

Joke Zonneveld 

 

PS:

De expositie live ervaren is van een totaal andere dimensie dan de foto's hier op internet, ik weet dat uit eigen ervaring. Toch verbaast het me iedere keer weer wat een diepere ervaring het geeft om face to face met een schilderij te staan.

 

 

 

 

Download
Persbericht Expositie - xxxx
Aankondiging inclusief openingstijden, adres en contactgegevens
Persbericht Seizoenskunst in De Boswinke
Adobe Acrobat document 177.0 KB

www.paintyourpassion.today

Joke Zonneveld

 

Atelier De Rode Draad

Aalsmeerderweg 230, atelier 34

1432 CW Aalsmeer

 

 

 

Aangesloten bij Bewust Amstelland